Setmanari d'informació local - 138 anys

El TIL i la Llei de Símbols ja són història

874
Manifestació a Palma en contra de les polítiques educatives del Govern de José Ramón Bauzá. | Arxiu dBalears

El nou equip de Govern, presidit per Francina Armengol, ha aprovat aquest divendres diverses resolucions per derogar la Llei de Símbols i el TIL. Aquesta decisió ha arribat en el primer Consell de Govern que ha tengut lloc al Consolat del Mar l'endemà que Armengol jurés el càrrec.

Amb aquesta decisió «tiram erera dos símbols de l'autoritarisme», ha manifestat Armengol durant la roda de premsa posterior al Consell. El portaveu del Govern, Marc Pons, ha explicat que el nou executiu ha decidit desistir en els recursos de cassació interposats per l’anterior Govern de la Comunitat davant el Tribunal Suprem, contra la sentència que anul·lava el TIL. Ha manifestat que amb aquesta decisió el projecte educatiu queda «enterrat».

En relació a la Llei de Símbols, el Consell de Govern ha aprovat un Projecte de Llei de derogació de la Llei de Símbols que presentaran al Parlament. El nou executiu autonòmic també ha fet pública una declaració institucional de rebuig a la LOMQE.

En el discurs que realitzava Armengol aquest dijous després de la presa de possessió, reiterava el seu compromís amb el sector educatiu i ja avançava que el primer Consell de Govern derogaria el TIL i la Llei de Símbols.

Aquest divendres també han pres possessió els nous consellers, el socialista Marc Pons és finalment el portaveu del Govern, tot i que en un principi s'havia comunicat que aquest càrrec l'ocuparia Fina Santiago. El nou Govern comptarà amb un total de deu conselleries. Podeu veure el repartiment de Conselleries aquí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.