Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS i PSOE es repartirien la presidència del Consell de Menorca

876

Quan queden menys de 24 hores per constituir el nou Consell Insular, el PSOE de Menorca, Més per Menorca i Podem mantenen les negociacions per formar nou equip de govern.

Després del nou període obert per buscar un acord a tres parts, les negociacions es prolongaran fins aquest horabaixa, segons han confirmat fonts pròximes a les converses. L'opció que cobra més força és la d'un govern a tres amb una presidència que en els primers dos anys de legislatura seria per a la candidata de Més per Menorca, Maite Salord, i els següents dos anys per a la candidata del PSOE de Menorca, Susana Mora.

De fet, des de Podem, en un escrit publicat per la seva secretària general, Mae de la Concha, han avançat un principi d'acord: «Aprovem reprendre la idea inicial de governar conjuntament els tres partits i acceptar una presidència alterna: els dos primers anys de Més i els dos últims del PSOE».

Fonts del PSOE de Menorca han assegurat que l'acord no està tancat. El principal punt de desacord tindrà a veure amb la postura mostrada per Podem, que buscaria entrar al govern mentre Maite Salord sigui la presidenta i, passats dos anys, consultar a les seves bases sobre la conveniència de continuar en el govern o d'abandonar-lo una vegada els socialistes prenguin possessió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.