Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern no concreta quan aplicarà l'impost turístic

939
El conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, durant el debat d'investidura del passat 30 de juny. | Marc Ferrà

El conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha assegurat aquest dilluns que encara «no hi ha terminis marcats» sobre la creació de l'impost turístic a les Illes, si bé ha incidit que es posarà en marxa durant aquesta legislatura.

Després de reunir-se amb representants de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) i en declaracions a la premsa acompanyat per la presidenta de la Federació, Inmaculada de Benito, el conseller ha explicat que treballaran en la creació d'aquest impost «durant els pròxims mesos» i amb tots els sectors afectats.

«No hi ha terminis marcats», ha reiterat el conseller, que ha dit que «quan estigui madur» es presentarà i posarà en marxa. A més, Barceló ha reiterat la necessitat de la seva creació.

Per la seva banda, la presidenta de la FEHM ha considerat que els problemes de finançament de les Balears «no es poden resoldre amb nous impostos». Així mateix, ha dit esperar poder convèncer al Govern dels «problemes de competitivitat que pot comportar» aquest impost turístic.

En qualsevol cas, ha assenyalat que des de la Conselleria de Turisme se'ls ha emplaçat a treballar en el disseny d'aquesta nova política fiscal per «treballar de manera conjunta».

Durant aquesta primera presa de contacte «profitosa» entre la Conselleria i la FEHM, s'han «posat les bases de treball» que es caracteritzaran per la comunicació i l'intercanvi de coneixements, ha declarat Benito.

Així, també han tractat el traspàs de competències turístiques en què la representant dels hotelers ha considerat que s'ha de «treballar a poc a poc perquè surti bé».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.