Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB lamenta que la Conselleria imposi la LOMQE sense escoltar els docents

956
15-07-2015 Foto de la Mesa Sectorial celebrada aquest dimecres

La UOB ha ofert les primeres conclusions després de la Mesa Sectorial d’Educació celebrada aquest dimecres. Segons el sindicat, la trobada ha servit per constatar que la Conselleria té la intenció d'imposar la LOMQE el curs que ve sense escoltar els docents.

UOB, entre altres forces sindicals, ha protestat per les instruccions que el director general de Planificació, Antoni Morante, ha enviat als centres amb ordres d'aplicar els horaris LOMQE encara que no s'hagin aprovat per claustre. Consideren que aquestes instruccions s’han enviat a les direccions dels centres sense haver passat per Mesa Sectorial.

La directora general ha informat que avui dimecres es tancaran les quotes i que demà s'enviaran als centres. Referent a aquesta informació, la UOB ha recordat les dades que arriben dels instituts, que indiquen que les quotes LOMQE suposen la pèrdua de places de matèries afectades. Però la directora general ha afirmat que, segons les informacions de Planificació, amb els horaris LOMQE no es perden places i que fins i tot n'hi ha un increment. Per això des del sindicat s’ha exigit que la Direcció General ho demostri publicant les quotes dels cursos 14-15 i 15-16.

Sobre el Pacte d'estabilitat, la Conselleria l'assumeix però no demostra com fa comptes garantir plaça a tots els interins que l'han signat. La UOB lamenta la gravetat d’un problema que s'aguditza amb la pèrdua de places ocasionada per la LOMQE.

Pel que fa a la demanda d'instar el Govern a emetre un Decret llei, tal com proposa l'Assemblea de Docents, i aplicar a Secundària els horaris previs a la LOMQE, ha estat desestimada. Però igualment s’ha lliurat a les forces sindicals el document de treball elaborat pel gabinet jurídic de l'Assemblea de Docents que exposa la viabilitat del Decret llei, que es va fer arribar fa una setmana a la presidenta del Govern, Francina Armengol, al conseller d'Educació, Martí March, i als líders de Més, Biel Barceló, i de PodemosAlberto Jarabo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.