Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Assemblea de Docents critica els «desencerts» d'Educació

970
L’Assemblea de Docents critica els «desencerts» d'Educació. | Arxiu

El comitè de vaga de l’Assemblea de Docents ha critica aquest dissabte els «desencerts» de la Conselleria d’Educació que dirigeix Martí March. En relació a l’adopció de mesures provisionals que afecten els horaris lectius setmanals, han considerat que la mesura és del tot insuficient per a pal·liar al màxim els efectes negatius que la LOMQE.

Els docents han considerat que tot i que flexibilitza les tres hores de lliure disposició i pot donar opció a millorar l'organització horària per donar entrada a les matèries més perjudicades, no veuen que aquesta resolució garanteixi el manteniment d'hores lectives d'aquestes assignatures ni el manteniment del professorat tant fixe com interí.

A més, segons l’entitat la resolució tindrà pocs efectes sobre l'organització dels centres públics i concertats de cara a setembre, ja que no hi ha marge per a què els centres amb distribucions horàries ja aprovades es tornin a reunir per replantejar­les, i tan sols es donen 6 dies per als centres que no les tenen, facin tot el procés (CCP, claustre) per aprovar­les.

«Per tant, consideram que és una resolució pobre i poc ambiciosa a l'hora de minimitzar la LOMQE, que ha sortit tard i tindrà una baixa o nul·la incidència a l'hora d'aturar els seus efectes», assegura l’entitat que també vol mostrar la seva «perplexitat» per diferents declaracions del Conseller sobre l'Assemblea de Docents i la vaga indefinida.

Comitès de vaga
L’Assemblea, finalment, ha convocat per dilluns els seus comitès de vaga per tractar el tema de les substitucions. «Hem posat de relleu moltes vegades que els gestos i les maneres són tant importants com el fons. Pensam que si aquesta Conselleria hagués partit escoltant a TOTS els actors de la comunitat educativa, ens hauríem estalviat algunes de les desavinences que ja s'han posat de relleu», sentencia l’entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.