Setmanari d'informació local - 138 anys

March reclama la convocatòria urgent de la Conferència Sectorial d’Educació sobre la LOMQE

El Conseller d’Educació ha enviat aquest dimecres una carta reclamant la reunió al ministre d’Educació, Cultura i Esports

1003
Francina Armengol i el conseller Martí March després d'una reunió amb el sector educatiu de les Balears. | CAIB

La Conselleria d’Educació i Universitat ha enviat aquest dimecres una carta al ministre d’Educació, Cultura i Esports, Iñigo Méndez de Vigo, on se sol·licita oficialment per part del conseller, Martí March, la convocatòria urgent i extraordinària de la Conferència Sectorial d’Educació amb un únic punt d’ordre del dia: la valoració de la situació actual del procés d’implantació de la llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) a cada territori i, en el seu cas, l’adopció dels acords oportuns al respecte.

La carta fa referència al fet que l’aplicació d’aquesta normativa obliga a les administracions autonòmiques a forçar els seus procediments i està generant una enorme conflictivitat a tota la comunitat educativa. Qualifica la llei com a un «despropòsit perquè s’està improvisant dia a dia i bona prova d’això en són tant el Reial Decret de currículum com l’anomenat Reial Decret d’Especialitats».

March remarca que «es tracta d’una reforma injustificada, que no agrada a ningú i que, fins i tot els seus promotors l’apliquen resignats sabent que està condemnada a fracassar». El conseller assenyala que «és un moment decisiu, en el que encara és possible evitar mals majors, d’aquí la nostra crida a la reflexió. Tots sabem que aquesta reforma no compta amb el suport de la societat i també que des de moltes organitzacions polítiques, socials i sindicals ja estem treballant en una alternativa raonable. Es tracta de saber si en aquestes condicions, el govern seguirà els dictats de la raó o senzillament es limitarà a complir amb els seus propis desigs». Finalment es demana al Ministeri responsabilitat institucional en aquesta qüestió.

Reunió a Madrid del ministre i el conseller March
Per altra banda, també aquest dimecres s’ha confirmat que el pròxim 29 de juliol el ministre Iñigo Méndez rebrà a la seu del Ministeri al conseller d’Educació i Universitat Martí March. A la trobada, el conseller demanarà al ministre que es paralitzi el calendari d’aplicació de la LOMQE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.