Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

Santiago demanarà a Madrid que es tornin a emprar els barems de dependència de 2007

1065

La Conselleria de Serveis Socials sol·licitarà al Consell Interterritorial de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat la modificació dels barems de dependència per tornar als que s'utilitzaven el 2007.

Segons explica el departament autonòmic en una nota de premsa, el sistema pel qual s'assignen els diferents graus de les persones dependents varen ser modificats pel govern espanyol el 2012 de «manera unilateral» i cap a la baixa.

Això va provocar situacions de pèrdua de drets a serveis i prestacions per dependència fins ara consolidats, destaca.

Detalla que els barems actuals classifiquen la situació de dependència en una única divisió en tres graus: dependència moderada, severa i gran dependència.

A més, ha fet que persones que tenien un grau de dependència ja consolidat el puguin veure modificat.

Aquest canvi de barems afecta tot el col·lectiu de persones dependents i en especial els menors.

Per aquest motiu, la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, demanarà a Madrid que es tornin als barems de l'any 2007, que varen ser consensuats amb totes les comunitats autònomes.

L'aplicació dels barems de dependència són d'obligat compliment, però des de la Conselleria ja s'han donat instruccions a tots els valoradors perquè, en cas de dubte, la interpretació sempre es faci a favor de l'usuari.

Santiago demanarà també al Govern espanyol que els barems no tenguin caràcter retroactiu, per evitar que es puguin perdre drets consolidats, com el d'una plaça residencial o reduir la prestació econòmica que rebien fins ara.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris