Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern critica l'Estat per deixar les Balears 'a la coa' en inversions

1079

El Govern ha criticat avui que els pressupostos generals de l'Estat de 2016 «tornen a deixar les Balears a la cua de les comunitats autònomes en inversió per càpita», només per davant de les Canàries.

En un comunicat, l'executiu assenyala que els 159.290.000 d'euros en inversions que el Ministeri d'Hisenda adjudica a Balears suposa en la pràctica que les illes segueixen «a la cua» per càpita.

Només Canàries, amb 130 euros per habitant davant dels 142 euros de les Balears, està per darrere de la comunitat balear.

«La quantitat assignada a Balears suposa un repartiment del 1,4% del total de la inversió que l'Estat ha destinat a totes les comunitats», ha assenyalat el director general de Pressuposts i Finançament, Joan Carrió.

No obstant això, Carrió ha advertit que, per població, Balears representa el 2,4% dels residents a l'Estat.

A més, Carrió ha subratllat que part de les inversions consignades, 38 milions d'euros, corresponen a un capítol plurianual dedicat a inversions en sanejament d'aigües. La partida global puja a 74 milions d'euros.

Aquestes inversions en sanejament d'aigües provenen de propostes de finançament no executades en anys anteriors i que ara retornen el 2016.

Les tres comunitats que van rebre una major inversió el 2015, segons els Pressupostos d'aquest any, són les mateixes que ho faran el 2016: Andalusia, Castella i Lleó i Galícia, i coincideixen també les que menys percebran: la Rioja, Navarra i les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.