Setmanari d'informació local - 138 anys

La plataforma CREA demana a la Conselleria d'Educació accions contundents

1087

La Plataforma de docents dels ensenyaments artístics (CREA) s'ha reunit amb el Conseller d'Educació i Universitats, Martí X. March, i el Director General de Planificació, Ordenació i Centre, Antonio Morante Millas, per a parlar de la situació de l'educació artística a la nostra comunitat autònoma.

En relació a la LOMQE la conselleria s'ha mostrat «sense marge de maniobra en relació al nombre d'hores lectives que es perden de música i plàstica» i  s'ha parlat de la possibilitat de fer «desdoblaments en el marc de les accions per a combatre el fracàs escolar en alguns centres».

Des de la plataforma són conscients del potencial de les seves àrees en la lluita contra el fracàs escolar però entenen que les mesures que es proposen pel que fa a secundària «es queden curtes». Per això, han proposat, que s'impulsi un pla de xoc amb l'Educació Artística com a eix.

CREA ha transmès a les institucions «la necessitat de crear un mapa escolar dels recursos en l'educació artística per a planificar i racionalitzar l'oferta formativa en el mig i llarg plaç» i el conseller s'ha compromès amb ells a tenir el mapa enllestit abans d'arribar a la meitat de la legislatura.

Hem mostrat la seva preocupació pel cas del conservatori superior de música que acaba d'anunciar la suspensió dels estudis de jazz i música moderna després d'haver fet el procés de selecció dels alumnes.

El conseller s'ha mostrat positiu en la creació de la figura del coordinador dels estudis d'arts i s'ha parlat de la possibilitat de incorporar-lo al mes de setembre dins l'organigrama de la conselleria.

També els han informat de la intenció d'unir les fundacions de l'ESADIB i el Conservatori Superior i fer un sol patronat.

«Valoram el canvi de talant de la Conselleria però no ens basta. Som l'única comunitat autònoma on un alumne podrà no fer música, plàstica o teatre en cap moment de la seva formació obligatòria», sentencien des de CREA.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.