Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears, el Principat i el País Valencià constituiran un «front comú» per exigir un canvi de finançament autonòmic

La presidenta de les Balears, Francina Armengol, assegura que les tres comunitats «coincidiran en el Consell de Política Fiscal i Financera» en la defensa d'un model «més just, que primi els drets dels ciutadans».

1134
Armengol i Puig en roda de premsa. | CAIB

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dijous que Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears constituiran un «front comú» per exigir a l'Estat espanyol un canvi de model de finançament autonòmic, ja que el sistema actual «perjudica les comunitats autònomes que tenen un major impuls econòmic i més població».

«Rebem pitjors serveis -ha insistit Armengol- perquè estem pitjor finançats» i perquè fins ara «hem tingut governs que beneïen les polítiques del govern de Rajoy», el que fa necessari un canvi «ara que hi ha governs capaços de dialogar i cercar solucions per als ciutadans».

Armengol, que ha assistit a la ponència que el cap de l’executiu valencià ha ofert dins el cicle de tertúlies d’estiu organitzades per l’Ajuntament del Mercadal (Menorca), ha explicat que pròximament es plantejaran «qüestions d'interès per a les tres comunitats».

En un mateix sentit s'ha expressat Ximo Puig, president del País Valencià, reiterant la necessitat «d'exigir un finançament més adient». Per una altra banda, també ha defensat un canvi en la Constitució, com a via per «donar solució a la realitat de Catalunya, des del diàleg i evitant l'enfrontament».

La ponència del president del País Valencià ha estat presentada pel conseller de Presidència i portaveu del Govern de les Illes Balears, Marc Pons. A més de la presidenta, hi ha assistit el batle del Mercadal, Francesc Xavier Ametller, entre d’altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.