Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem diu que l’impost turístic no pot afectar la mobilitat dels residents

1297
Jarabo ha advertit que no donaran suport a la mesura si afecta la mobilitat dels residents. | Arxiu

Podem ha mostrat la seva discrepància amb l'impost turístic aplicat als residents. Alberto Jarabo, secretari general de la formació, ha assegurat que en cap cas el seu grup parlamentari votarà a favor d'aquesta mesura.

«Podem té molt clar qui ha de pagar per les carregues i l’impacte que fan a les nostres illes, estem molt contents que aviat les illes avançarem cap a una major justícia fiscal», ha assegurat Jarabo.

«L’impost turístic té per objectiu redistribuir les carregues i l’impacte del turisme als contribuents de les illes que subvencionen l’afluència de turistes aportant uns costos en infraestructura, residus i seguretat que ara mateix només paguen els residents», ha afirmat.

«Comprenem que el govern ha entès que l’impost turístic per ser viable ha de ser com demanava Podem Illes Balears al seu programa electoral. L’impost s’ha de recaptar a les estades turístiques i que l’opció de ser pagat a ports i aeroports excloent els residents necessitava una cooperació del govern central amb la qual, a hores d’ara, no podem comptar», ha afirmat.

«En tot cas, Podem Illes Balears no votarà en cap cas un impost turístic que afecti la mobilitat dels residents a ports i aeroports. Volen recordar al govern que el principi de no discriminació europeu només afecta les discriminacions entre nacionals i nacionals de països membres de la Unió Europea però en cap cas s’ha entès com a contrari al dret europeu el sistema d’ajuts als vols per les residents de les nostres illes, per exemple», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.