Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB: «L'actual composició del Consell Escolar és una burla antidemocràtica contra tots els docents»

1550

La secció d'Ensenyament d'Unió Obrera Balear ha fet avui una roda de premsa on ha denunciat el frau antidemocràtic que suposa ignorar dins el Consell Escolar el vot sobirà dels més de sis mil dos-cents docents que van participar a les eleccions sindicals de desembre de 2014.

Segons la Llei de Consells Escolars, els representants dels docents, nomenats pel conseller d'Educació, han de ser «proposats per les associacions i organitzacions sindicals d’ensenyants en proporció a la seva representativitat». Tot i que com a resultat de les eleccions del 4 de desembre de 2014 varen aparèixer dos nous sindicats, que quedaren en segona i tercera posició, els seus representants encara no han estat nomenats.

Es dóna el cas que durant aquest darrer any sí que s'han renovat i actualitzat els representants d'altres sectors (Consells Insulars, patronals, pares i administració), a més de la presidència i la vicepresidència.

«Aquesta marginació ha impedit, per exemple, que els nous sindicats elegits pels docents participin en el procés de les al·legacions dels currículums LOMCE, que es votaran en el plenari de dijous, i defensar les que han presentat els docents de Música, Plàstica, Tecnologia, etc» afirmen des del sindicat i avisen que «el greuge es pot repetir quan el Consell Escolar s'hagi de pronunciar sobre el Decret de Tractament de Llengües Estrangeres, o quan s'iniciï el procés de reestructuració i ampliació de funcions del Consell Escolar, anunciat pel conseller Martí March el passat 7 d'agost».

Per altra banda, l'Avantprojecte de modificació de la Llei de consells escolars anunciat el 18 de gener, que recupera els set representants dels docents d'ensenyament públic i els dos de les centrals sindicals, és en període d'al·legacions i no hi ha data prevista per a la seva aprovació.

Des d'UOB reclamen que la nova llei «s'aprovi per la via d'urgència i que el conseller nomeni de forma immediata els nous representants, sense esperar la renovació bianual que tendrà lloc el setembre d'enguany». «No hi veim motius per endarrerir-ne l'aprovació, des del moment que només es tracta de retornar a la composició anterior a les retallades i que el propi avantprojecte assenyala que no implica una despesa econòmica 'significativa'» expliquen.

UOB considera que «mentre el Consell Escolar no tengui en compte la nova correlació de forces sindicals sorgida de les últimes eleccions incorrerà en una burla antidemocràtica a tots els docents que varen anar a votar fa catorze mesos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.