Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern posa en marxa el programa iComerç, una eina per a la competitivitat del petit comerç

1644
L'acte ha tengut lloc a la seu del Col·legi Oficial d'Arquitectes | CAIB

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presentat el programa iComerç, innovació i proximitat, un pla que permetrà als comerciants de totes les Illes adaptar-se a les noves necessitats de consum, alhora que impulsarà la innovació tecnològica i el comerç de proximitat. Armengol ha destacat que aquesta iniciativa contribuirà a millorar la competitivitat del sector, el qual aporta un 10,3% al Valor Afegit Brut de les Illes.

La presidenta ha afirmat que «és un programa que es desenvoluparà en un context econòmic de recuperació, per a un sector estratègic com és el comerç, que aporta el 17,2% del total de l'ocupació i que a més a més és un element dinamitzador de les ciutats, municipis i barris». D’altra banda, el conseller de Treball, Comerç i Industria, Iago Negueruela, ha manifestat que «volem potenciar l’equilibri comercial a les nostres Illes, basat en un model de comerç mediterrani i de proximitat».

IComerç pretén orientar les polítiques que, des de les diferents administracions i organitzacions comercials, cal dur a terme per al desenvolupament comercial de cada municipi. En aquest sentit, ja hi ha 24 municipis en els quals el programa es troba en diferents fases d’implantació, tot i que resta obert a tots els ajuntaments que s’hi vulguin adherir.

El programa iComerç, innovació i proximitat ha estat impulsat per la Direcció General de Comerç i Empresa de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, i compta amb la col·laboració de les patronals del comerç de les Illes (AFEDECO, PIMECO, Confederació Balear de Comerç, ASCOME i PIMEEF). La presentació del programa ha tingut lloc avui al Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears, òrgan col·legiat que també participa de forma activa en aquesta iniciativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.