Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Autoritat Portuària preveu una inversió de 52 milions d'euros per als cinc ports que gestiona

1670
Port de Palma | Wikimedia commons

El Pla d'empresa per a 2016 aprovat pel Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Balears (APB) preveu una inversió de 52 milions d'euros per als cinc ports d'interès general que gestiona a les Illes Balears. D'aquesta quantitat, 38,3 milions responen a inversió directa de l'APB i 14 milions d'euros que invertirà la iniciativa privada.

Així, segons han informat fonts de l'APB, és important destacar que al pressupost de 2016 s'han aplicat les rebaixes de les taxes portuàries i que a més s'espera per aquest any un repunt en l'activitat econòmica que tengui efectes en el transport marítim i, per tant, en els ingressos.
D'altra banda, la previsió de tancament de 2015 aporta un resultat positiu d'uns 22 milions d'euros, amb una xifra de negoci de 68 milions.
Aquest benefici es destina bàsicament a dur a terme les principals inversions dirigides a l'àmbit del transport de mercaderies, línies regulars i de creuers, amb l'objectiu últim de contribuir en la millora de l'activitat econòmica de les illes.

Inversions previstes

D'aquesta manera, per ports, l'APB invertirà a Palma en 2016 un total de 13,3 milions d'euros. En aquest sentit, destaca l'ampliació de l'esplanada Nord dels molls de Ponent.També l'ampliació i remodelació de l'Estació Marítima número 6 per facilitar l'embarcament i desembarcament de persones.Estan previstes altres millores en els molls de la Llotja, Jonquet i Sant Magí destinats a embarcacions de gestió directa o la instal·lació d'una xarxa de protecció contra incendis en el port.

A Eivissa, la inversió directa puja als 10,8 milions en actuacions a l'esplanada i molls a l'abric del Botafoc, com la prolongació de la primera línia d'atracament per a grans bucs, amb la finalitat de que puguin recalar alhora fins a tres creuers d'eslores superiors de 330 metres.
A Maó s'invertiran 4 milions d'euros, en la millora de l'atracament del Moll de Creuers, enllumenat públic, la instal·lació de pantalans per a embarcacions a Cala Corb i adquisició de terrenys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.