Setmanari d'informació local - 138 anys

Els docents de la concertada comencen a recuperar els drets perduts

1718

La Conselleria d’Educació i Universitat ha acollit avui la ratificació i signatura de l'Acord de millores sociolaborals del professorat de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears.

El document ha estat signat pel conseller Martí March, els representants de les entitats patronals de l’ensenyament privat concertat —Bernat Alemany (EiG-ECIB i FERE-CECA-ECIB), Ventura Blach (ACENEB-CECEIB), Francisca Picornell (FEIPIMEB), Jesús María Luna (FOQUA) i Vicente Seguí (UNAC), Enric Pozo (UCTAIB)— i els representants sindicals —Ismael Alonso (FE-USO), Paulí Aguiló (STEI), Antoni Sacarés (FSIE), M. Asunción Alarcón (FETE-UGT) i Antoni Baos (FE-CCOO).

L'entesa suposa la reprogramació de l'Acord de 2008, que cal recordar que estava suspès des de 2010, a més del reconeixement de millores sociolaborals que s'han debatut a la mesa negociadora al llarg dels darrers mesos. Aquest document suposarà la recuperació dels drets perduts en els darrers anys per part del professorat dels centres privats concertats i l’inici real de l’equiparació amb el professorat de l’ensenyament públic.

Principals punts de l’acord:
 

  1. Es permet l’acumulació del permís de lactància amb infants de menys de nou mesos com una llicència de 30 dies naturals i la Conselleria abonarà els costos de substitució.
  2. La Conselleria abonarà la paga extraordinària d’antiguitat als docents amb més de 25 anys de servei o que en 17 de gener de 2007 hagi complert 56 anys o més i que en el transcurs de la seva vigència acrediti que arribarà com a mínim als 15 anys d’antiguitat.
  3. Equiparació retributiva amb els docents de l’ensenyament públic a partir de gener de 2016 amb quantitats mensuals de 35 € des de gener, 30 € des de setembre de 2016, 30€ des de setembre de 2017 i 30€ des de setembre de 2018. Això suposarà que a partir de setembre de 2018 es cobraran 125 € d’increment. La Conselleria es compromet a que a finals de l’exercici  de 2019 s’arribi a una equiparació retributiva del 100 % sense considerar cap trienni ni sexenni.
  4. S’estableix un complement lligat a l’antiguitat i a la formació del professorat de 760 euros anuals per als professors de 6 anys o més d’antiguitat.

La Conselleria iniciarà negociacions amb els sindicats i patronal a partir del curs 2017-2018 per a la incorporació dels sexennis 2n, 3r, 4t i 5è per analogia amb el professorat interí de l’ensenyament públic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.