Setmanari d'informació local - 138 anys

25è aniversari de la mort de Francesc de Borja Moll, el seu llegat «és perdurable»

1856
Francesc de Borja Moll | arxiu del lingüista i impulsor de l'Editorial Moll, Francesc de Borja Moll / Arxiu UH

Aquest dijous 18 de febrer, es compleixen 25 anys de la mort del lingüista, filòleg i editor, Francesc de Borja Moll

Francesc de Borja Moll i Casasnovas nasqué a Ciutadella, Menorca, el 10 d'octubre del 1903 i morí a Palma el 18 de febrer de 1991.  Autor de moltes obres sobre la llengua catalana i les variants parlades a les Illes, va ser el principal col·laborador de mossèn Antoni Maria Alcover i Sureda en el Diccionari català-valencià-balear i, el 1962, en haver acabat la magna obra, impulsà la fundació de l'Obra Cultural Balear.

L'actual president de l'OCB, Jaume Mateu, ha declarat a dBalears: «Francesc de Borja Moll, va ser el seguidor de l'apòstol de la llengua catalana, com deien de mossèn Alcover». Mateu ha declarat que, malgrat que l'aniversari ha passat desapercebut, «tanmateix el llegat de Moll és perdurable, imperible. Ho va fer tot per salvar-nos els mots, raó per la qual la seva petja és indeleble, encara que amb excessiva freqüència no hi parem esment».

Mateu també ha afegit que «als que formam part de l'OCB ens cal no oblidar que va ser ell qui, acabada l'obra magna del DCVB en va voler engegar una altra, d'obra, de conscienciació lingüisticocultural. I fa 54 anys que aquesta entitat es manté lleial al seu treball i al seu missatge».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.