Setmanari d'informació local - 138 anys

Els ecologistes guanyen la batalla contra el camp de golf de Son Bosc

El jutjat ha donat la raó al recurs del GOB i PSM contra la llicència municipal

1866
El recurs es presentà l’any 2008 i s'hi plantejava la il·legalitat de la llicència per afectar un àrea de protecció territorial on la construcció del camp de golf no estava permesa. | GOB

Aquest dijous s’ha fet pública la sentència del Jutjat Contenciós-Administratiu núm. 2 de Palma que dictamina sobre el recurs presentat pel GOB i PSM contra les llicències d’instal·lació i d’obres, atorgades per l’ajuntament de Muro, per fer un camp de golf a Son Bosc.

El recurs, que es presentà l’any 2008, plantejava la il·legalitat de la llicència, ja que afectava una àrea de protecció territorial on la construcció del camp de golf no hi estava permesa.

Des de l’entitat ecologista GOB recorden que el projecte del camp de golf afecta una zona aferrada al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca, amb uns importants valors naturals entre els quals destaquen la població d’orquídia de prat (Orchis robusta), la zona d’alimentació de falcó marí (Falco eleonorae) i la presència de diversos tipus d’hàbitats naturals de conservació prioritària.

Al llarg del procés, les entitats aportaren diversos informes científics que avalen els valors naturals extraordinaris de la zona, i feren arribar al jutge també l’informe tècnic emès pel Secretariat del Conveni Internacional de Zones Humides (Ramsar) en el qual es recomanava la protecció de Son Bosc i la seva incorporació al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca.

Malauradament la interposició del recurs no fou suficient per evitar l’inici de les obres, que afectaren una part de Son Bosc fins que el Govern, l’any 2011, declarà una Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) que paralitzà la construcció del camp de golf fins avui.

Aquesta sentència consolida la protecció de la zona, ja que més enllà de la impossibilitat de continuar les obres a causa de la ZEPA ara ha quedat establerta la il·legalitat de la llicència de construcció.

GOB i PSM celebren aquesta nova victòria als tribunals, en favor de la conservació del patrimoni natural de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.