Setmanari d'informació local - 138 anys

Els drets del col·lectiu LGTBI arriben al Parlament

1902
Imatge d'arxiu de la manifestació del 28 de juny pels drets del col·lectiu LGTBI. | Arxiu dB

El Parlament aprovarà aquest dimarts, previsiblement, la presa en consideració de la llei per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI).

L'objectiu de la llei LGTBI és garantir els drets de persones d'aquest col·lectiu i lluitar contra l'homofòbia. La Proposició estableix diversos sectors d'intervenció: l' educació, la cultura, l'esport, els mitjans de comunicació, la salut, els serveis socials i el mercat de treball. A més, les administracions públiques hauran d'incorporar una avaluació d'impacte sobre orientació sexual i identitat de gènere en el desenvolupament de les seves competències.

Llei de Fosses
El ple d'aquest dimarts també debatrà la presa en consideració de la llei balear de fosses. Aquesta llei atorgarà competències al Govern per facilitar la localització i exhumació de fosses comunes a les Balears.

Previsiblement, el Parlament ha de considerar les dues iniciatives, ja que han estat presentades amb la majoria suficient, amb el suport de MÉS, PSIB, Podem i Gent per Formentera.

Sequera, depuradores i altres temes
Durant el torn de preguntes, la presidenta del Govern, Francina Armengol, haurà de respondre a si la qualitat de l'aigua depurada que s'envia al mar o al subsòl de zones humides compleix amb els estàndards de qualitat que dicta la directiva comunitària d'aigües depurades, ja que així l'hi requerirà el PI.

Així mateix, Ciutadans preguntarà a la presidenta quan presentarà un pla de salut pública, mentre que Podem voldrà conèixer la visió del Govern respecte a la política relativa als treballadors acomiadats durant la passada legislatura per part de la comunitat autònoma. Paral·lelament, el Grup Parlamentari Popular interrogarà Armengol sobre si creu que els Acords pel canvi són garantia d'estabilitat.

Altres temes que s'abordaran durant el torn de preguntes seran el deute amb els Consells, la desertització industrial o el creixement de les places de dependència.

A la segona part, el PP interpel·larà el Govern en relació amb la situació de sequera, i després està prevista una moció del PI sobre model de reconversió turística. Després d'això, tindran lloc els debats de presa en consideració de les dues proposicions de llei, que tancaran el ple.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.