Setmanari d'informació local - 138 anys

Torres assenyala la Casa del Rei

1934
Diego Torres, exsoci d'Iñaki Urdangarin, en una imatge recollida de la pantalla que es troba a la sala de premsa de l'Escola Balear de l'Administració Pública (EBAP), on se celebra el judici pel cas Nóos, a l'inici de la seva declaració aquest dimarts davant el tribunal de l'Audiència de Palma. | EFE / Cati Cladera

L'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, ha manifestat durant la seva declaració en el marc del judici pel cas Nóos que la noble alemanya Corinna Sayn-Wittgenstein, amiga del rei espanyol Joan Carles, va aconsellar en un correu electrònic crear una estructura financera per poder cobrar a Londres per la posada en marxa de diferents projectes internacionals i «que no se sabés d'on surten els diners, amb còpia al Rei i al cap de la Casa del Rei».

«Des de Nóos li vam dir que ni de broma. No estàvem amagant res i la nostra intenció era canalitzar projectes esportius», ha remarcat l'acusat durant la seva declaració, en què està sent sotmès a un intens i minuciós interrogatori per part del fiscal anticorrupció Pedro Horrach.

Torres ha respost en aquests termes després de ser preguntat sobre l'estructura societària que va impulsar en l'àmbit internacional presumptament per evadir els ingressos obtinguts per l'Institut Nóos, i en el que van jugar un paper fonamental les mercantils Blossom Hills (a Belize) i De Goes For Stakeholder Management (Regne Unit).

Segons ha justificat, l'any 2007 hi havia «una quantitat enorme» de projectes internacionals a posar en marxa, motiu pel qual va ser impulsada aquesta estructura. Tot i això, ha assegurat que era el secretari de NóosMiguel Tejeiro, qui s'encarregava de l'operativa d'aquesta xarxa.

Al llarg de la instrucció, el processat ha aportat nombrosos correus i documents amb l'objectiu d'acreditar que la Casa Reial estava al corrent de les activitats de Nóos. De fet, en el seu escrit de defensa va arribar a proposar que declarin en el judici el rei Felip VI, Corinna, el rei Joan Carles, la reina Sofia, la infanta Elena, el seu exmarit Jaime de Marichalar, Pilar de Borbó i la princesa Irene de Grècia i Dinamarca. La petició va ser finalment desestimada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.