Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

Queda desconvocada la vaga indefinida de docents i es dissol el comitè de vaga

1950

Dos anys i mig després, es deconvoca la vaga indefinida de docents.

Assemblea de Docents

Aquest dimecres a les 8 del matí ha quedat desconvocada la vaga indefinida de docents que va començar el 16 de setembre de 2013. I així es va comunicar ahir mateix a les autoritats. Per aquest motiu, queda dissolt el comitè de vaga, organisme que ha fet de coordinació de l'Assemblea de Docents en aquests dos anys i mig. La dissolució coincideix amb una Assemblea de Docents a Mallorca, on, a diferència de les altres illes, el comitè era també qui coordinava l'assemblea insular.

Des del comitè de vaga s'ha emès un comunicat en el qual agraeixen a tothom qui s'ha implicat en la seva tasca. «Una etapa què, tot i les dificultats i la manca de consecució de tots els nostres objectius, els membres del comitè valoram com a positiva», hi afegeixen.

Tot i la desconvocatòria, els docents mantenen que la vaga «no es desconvoca amb un acord satisfactori amb la Conselleria d'Educació, sinó per un canvi de context que col·loca la vaga que teníem convocada com un instrument no útil en aquest moment concret. Però la vaga, la vaga indefinida de docents, sí que va tenir molt de sentit per totes nosaltres en el passat més pròxim, durant els darrers dos anys i mig, i va tenir els seus fruits. Fins i tot va tenir sentit per qui la va voler instrumentalitzar en benefici propi i després, de la nit al dia, la va criticar sense haver-se mogut cap assumpte important, mentre nosaltres manteníem les mateixes reivindicacions del principi. Ells i elles es van posar en evidència tots sols».

S'obre un canvi de cicle.
Des del comitè de vaga apunten que en aquest nou període «cal saber bastir-lo de manera que l'Assemblea de Docents continuï essent una eina útil per a les aspiracions de millora de la nostra feina i del sistema educatiu. Per això, creiem que l'obertura d'aquest nou cicle ha de conjugar reflexió serena amb presa de decisions efectiva».
El col·lectiu, a més, critica «l'incompliment de programes electorals en matèria pressupostària, amb qüestionables consultes en línia de les que ningú coneix els seus resultats, en l'absència de procés participatiu de l'estrellat decret de llengües, en el paper d'oient que se li està donant a la Mesa Sectorial d'Educació o en el que s'ha volgut pintar com un procés participatiu de cara a l'elaboració dels nous currículums LOMQE».
Conclouen el seu escrit animant a «totes i tots aquells docents conscients de les problemàtiques i de la conjuntura del nostre temps a seguir enfortint aquest moviment que també té el mèrit d'haver sabut encendre la flama de parts dels grans èxits socials dels darrers anys».

Per aquest mateix dimecres a les 17.30 h a l'IES de Sineu hi ha convocada una nova assemblea per abordar la dissolució del comitè de vaga i la futura coordinació i organització de l'Assemblea de Docents, així com els temes pendents laborals i educatius, ocuparan gran part del debat dina l’assemblea general.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris