Setmanari d'informació local - 138 anys

Acord en la meitat de les esmenes de Podem a la taxa turística

1962
Podem ha manifestat que les esmenes acceptades per acord o transacció no són les més incidents en temes polítics i socials

El debat de les esmenes de Podem a la taxa turística ha generat dues conclusions entre els partits del pacte aquest dimecres: el Partit Socialista observa una proximitat de diàleg en la possibilitat d'acord de la meitat de les 22 esmenes presentades per la formació morada. Podem, en canvi, ha manifestat que les esmenes acceptades per acord o transacció no són les més incidents en temes polítics i socials, de manera que encara resta pendent el debat de les més compromeses. Les formacions es reuniran per tractar la resta d'esmenes dimecres vinent.

Les esmenes més polèmiques

El diputat de Podem, Aitor Morrás, ha explicat que les esmenes que queden per consensuar amb Podem són el repartiment de l'impost entre les Illes i la destinació d'aquest, que ha de dirigir-se a qüestions ambientals per tal de «poder parlar d'un impost Eco», segons ha assenyalat Morrás. Per altra banda, el PSIB ha volgut destacar aquesta possibilitat d'acord en el 50% de les esmenes. Pel que fa al repartiment, la portaveu socialista, Pilar Costa, ha demanat un vot de confiança a la comissió i ha recordat que «tots els partits polítics, fins i tot el PP, estam d’acord en el principi de proporcionalitat i de solidaritat pel repartiment entre illes de la recaptació del tribut, però ara hem de veure com traslladam això a la llei».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.