Setmanari d'informació local - 138 anys

27F: Manifestació massiva en defensa dels refugiats

2016
Més de 200 persones s’han manifestat en defensa dels refugiats. | E.P.

Palma clama en defensa dels refugiats. Més de 200 persones s’han manifestat aquest dissabte, en adhesió a la marxa ‘Passatge Segur’ per exigir als governs europeus que obrin vies d’accés segures per a les persones que fugen dels conflictes bèl·lics.

A Palma, la marxa ha estat convocada per la comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats. La concentració, animada per una ‘performança’ i una batucada ha sortit de la Rambla per acabar a la Plaça Major on s’hi ha llegit un manifest.

El manifest ha exigit als governs europeus establir vies segures i legals, terrestres i marítimes, mitjançant visats humanitaris, de drets d’asil i assentament familiar. També s’ha demanat la suspensió dels acords de devolució amb països que no respectin els drets humans i l’anulació de l’acord de readmissió amb el Marroc.        

Solidaritat

El manifest fa una crida a la «solidaritat» dels pobles europeus per acollir de manera «urgent» a les persones refugiades que hi ha a Grècia i Itàlia. També s’ha fet una crida a perseguir i castigar les mesures, els discursos i les actituds racistes en contra de les persones refugiades.  

Un total de 25 països han acollit aquest dissabte mobilitzacions en defensa dels refugiats, amb 50 ciutat de l’Estat espanyol en les quals s’hi ha convocat concentracions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.