Setmanari d'informació local - 138 anys

Els hotelers encara deuen 182.000 euros de l'Ecotaxa

2050
Els empresaris d’hostaleria de Balears deuen al Govern, un total de 182.000 euros corresponents a l’Ecotaxa. | Li-sung

Segons ha pogut saber dBalears, els empresaris d’hostaleria de Balears deuen al Govern, un total de 182.000 euros corresponents a l’Ecotaxa.

L’Ecotaxa era una petita quantitat que gravava les estades turístiques (1 euro de mitjana) i que s’havia de destinar a qüestions mediambientals i millora de les zones turístiques. Es justificava en el fet que la indústria turística produeix efectes molt importants sobre el territori i el medi ambient, al mateix temps que obliga a sobredimensionar les infraestructures públiques per tal de donar servei a l’augment de la població en la temporada turística.

L'Ecotaxa l'establí el primer govern progressista de Francesc Antich i fou derogada per Jaume Matas al principi del seu segon mandat. Malgrat la seva durada breu (un any i mig), aquest tribut va permetre uns ingressos importants i la realització de nombrosos projectes de millora que quedaren avortats amb la seva derogació.

Les grans cadenes hoteleres i el PP organitzaren una campanya ferotge contra l'Ecotaxa i presentaren gran quantitat de recursos sobre aquest tribut, al·legant la seva inconstitucionalitat, els tribunals han rebutjat tots aquests recursos i han declarat la seva plena legalitat. No obstant això, un nombre significatiu d’hotelers continuen sense abonar la totalitat d'allò recaptat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.