Setmanari d'informació local - 138 anys

Valero dóna a conèixer els principals elements arquitectònics de Son Sardina

La sortida cultural, organitzada per MÉS per Palma, ha comptat amb la participació de prop de 50 persones

2112
Valero dóna a conèixer els principals elements arquitectònics de Son Sardina. | MÉS per Palma

Prop de 50 persones han participat aquest dissabte a l’itinerari cultural guiat pel barri de Son Sardina organitzat per MÉS per Palma. Al recorregut hi ha assistit la regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar animal, Neus Truyol.

L’activista cultural, Gaspar Valero, ha estat qui ha dissenyat i dirigit la visita, que ha durat dues hores i mitja i que ha permès als participants, la majoria sardiners, conèixer i gaudir de primera mà dels elements arquitectònics i culturals d’un dels pobles amb més personalitat de Palma. Valero, segons ha explicat Més, ha interactuat amb els participants, que han contat anècdotes personals sobre alguns dels espais visitats i sobre alguns personatges del passat recent que hi estan relacionats.

Durant la visita, que ha arrencat a la creu de terme, al camí de passatemps, just a l’entrada de Son Sardina, Gaspar Valero ha fet referències als orígens històrics del poble, començant pel mateix nom.

L'activista cultural ha parlat també sobre l’edifici de la fàbrica de teixits de Can Ribes, desapareguda l'any 1964; i sobre diferents edificis d'arquitectura tradicional, com Cas Pastor, Son Eixut, Sa Tanca, Ca na Comes o Cas Fideuer, situats entorn del camí de Passatemps. 

Segons la formació política un dels moments «àlgids de la sortida» ha estat la visita a l'Església parroquial de la Immaculada Concepció, construïda al segle XVI, i a les cases de Son Sardina. Els dos edificis són a l'origen del poble de Son Sardina, i el guia s'ha entretingut explicant la seva història i la seva significació arquitectònica. Per últim i ja per acabar, els assistents han conegut les Ses Set Cases, Can Colom i s’Escola Vella, una altra vegada al camí de Passatemps.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.