Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol: «Volem una educació respectuosa amb la nostra identitat»

2116
Imatge de la signatura del pacte. | CAIB

 La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada d'altres autoritats de l'Executiu balear, ha signat aquest dissabte el document elaborat per Illes per un Pacte per a un Pacte per l'Educació, de manera que el Govern es compromet a assumir el text com a base inicial de un acord polític en matèria educativa.

El principal objectiu del Pacte és garantir l'estabilitat del sistema educatiu «de manera que els seus fonaments científics normatius no depenguin de la conjuntura política del moment», segons ha explicat Illes per un Pacte, que aglutina unes 80 entitats.

Durant el seu discurs, Armengol ha reclamat «una educació respectuosa amb la nostra identitat», que «formi ciutadans crítics» i «potenciï l'aprenentatge de llengües».  Per part del Govern han signat la presidenta, Francina Armengol, el vicepresident, Biel Barceló, i el conseller d'Educació i Universitat, Martí March.

Després de la signatura, el document serà remès al Consell Escolar i més tard serà debatut al Parlament. L'acte ha començat amb l'actuació d'un cor infantil del CEIP Son Serra, que també ha tancat la trobada, interpretant temes populars.

El document

Per la signatura del document, el Govern assumeix com a propi el text i es compromet a tenir-lo com a base inicial d'un acord polític per l'Educació.

El principal objectiu del pacte, fruit de tres anys de treball per part de les Illes per 1 Pacte, és garantir l'estabilitat del sistema educatiu «perquè no canviï amb cada canvi de govern, a més de promoure la participació de la ciutadania i la comunitat educativa».

Així mateix, el document entén l'Educació com un servei públic pel que promou l'accés universal a la mateixa, sostinguda per fons públics. D'altra banda, reclama una «participació democràtica real» en què «cap s'ha de sentir exclòs», i demana tenir en compte «l'adequació als canvis socials i tecnològics».  

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.