Setmanari d'informació local - 138 anys

Biel Barceló s'acomiada com a secretari general del PSM-Entesa

2224
Biel Barceló s’acomiada com a secretari general del PSM-Entesa després de 10 anys. | PSM-Entesa

Biel Barceló s’acomiada com a secretari general del PSM-Entesa després de 10 anys. Aquest dissabte dematí, ha començat el 23è Congrés del PSM-Entesa a les Cases des Mestres a Santa Maria del Camí. A les nou del matí, han començat les acreditacions dels militants per participar en el congrés. S'ha fet un minut de silenci com a rebuig a l'assasinat d'una jove divendres a Son Servera. 

El batle de Santa Maria Nicolau Canyelles ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als participants en el màxim òrgan de decisió de la formació sobiranista. Després ha estat el torn dels informes de gestió. En primer lloc, ha pres la paraula el secretari d'organització sortint Joan Verger que ha repassat la seva tasca en les confluències amb Entesa per Mallorca i Iniciativa Verds i  treballant per una major implantació territorial. També ha esmentat la presència del partit amb la vicepresidència del Govern de les Illes Balears i la presidència del Consell de Mallorca, entre d'altres àrees de gestió. 

Per la seva banda, el secretari general sortint Biel Barceló ha repassat els seus deu anys al cap davant del partit. «Vàrem agafar les regnes del PSM en un moment molt díficil. L'any 2006 els titulars dels diaris ens donaven per dividits, romputs i escindits», ha assegurat .

Barceló ha continuat «aquests deu anys hem enfortit el partit amb més agrupacions, més militants, més confluències, més batlies, més regidors, més consellers i més diputats». Segons el fins ara secretari general, «un dels punts més positius i en els quals hem treballat ha estat les confluències amb Entesa per Mallorca, Iniciativa Verds i independents dins el projecte de MÉS».

Barceló també ha afegit que «a les passades eleccions del maig aconseguirem uns resultats històrics i voldria destacar especialment els de l'àrea metropolitana amb les batlies de Llucmajor, Marratxí, la futura de Palma i la presència a l'Ajuntament de Calvià». Biel Barceló, igualment, ha agraït a totes les persones que l'han acompanyat en aquests deu anys com a secretari general. Ha acabat assegurant que «aquesta terra no seria la mateixa sense els quaranta anys d'història del PSM-Entesa que es consolida dins un projecte d'esquerra sobiranista de referència».

A continuació s'ha triat la mesa del congrés formada per la presidenta Catalina Nicolau, la vicepresidenta primera Cristina Capó, la vicepresidenta segona Aina Domíguez, el secretari primer Àlex Moll i el secretari segon Pere Joan Llompart. També s'ha aprovat el reglament del congrés. 

El congrés ha continuat amb el debat dels estatuts del partit,  de la ponència d'organització que planteja una comissió executiva més àgil amb onze membres (quatre que es presenten en bloc juntament amb el secretari general i sis elegits en llistes obertes), una ponència estratègica que segueix aprofundint amb el projecte de MÉS i una ponència política que proposa definir el partit com independentista i socialista democràtic. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.