Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort estudia amb els mercats la manera de millorar la recollida de fems i residus

2236
L’Ajuntament de Palma vol millorar la recollida de residus dels mercats. | Ajuntament de Palma

L’Ajuntament de Palma vol millorar la recollida de residus. Representants del departament de Sanitat de Consum i d’Emaya han mantingut reunions al llarg de la setmana amb els representants dels mercats municipals de Palma per estudiar la millora de l’eficiència del triatge i recollida de fems en aquests centres.

Segons Cort, aquestes reunions es van programar «donat que els mercats són generadors d’un volum de fems elevat i s’ha detectat la necessitat de revisar les condicions de triatge i estudiar mesures per optimitzar les bones pràctiques pel que fa a la recollida selectiva».

Les reunions, ha explicat l’Ajuntament, també han servit per conèixer de primera mà les peculiaritats de cada un dels mercats. Els presidents de cada un dels centres ha exposat les seves problemàtiques, al mateix temps que han mostrat total disponibilitat en la col·laboració amb l’Ajuntament.

D’entrada s’ha acordat estudiar com fer el triatge previ de tres fraccions bàsiques, com són les d’orgànic, cartó i rebuig. Des d’Emaya s’estudiarà el tractament del porexpan, un residu que també es genera en gran quantitat als mercats.

Per part de l’Ajuntament han participat en les reunions la regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, i la directora general de l’àrea, Maria Antònia Comas, a més del cap d’Inspecció, Manolo López i el cap de Mercats, Alfredo Reyes i Felipe Belinchón, director de l’àrea de Qualitat Urbana d’Emaya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.