Setmanari d'informació local - 138 anys

8 de cada 10 persones rebutgen el sistema de finançament de l'església catòlica

2246
La mateixa enquesta reflecteix una clara tendència a intensificar l'autonomia personal i individual respecte als posicionaments oficials de l'església catòlica. | Arxiu dB

Un estudi de la Fundació Gadeso desvela que vuit de cada deu habitants de les Balears rebutgen l'actual sistema de finançament de l'església catòlica.

La mateixa enquesta reflecteix una clara tendència a intensificar l'autonomia personal i individual respecte als posicionaments oficials de l'església catòlica. Per tant, guanyen acceptació el divorci, la convivència en parella fora del matrimoni, l'eutanàsia passiva, l'avortament i el matrimoni entre parelles del mateix sexe.

Pel que fa a la imatge i posicionament dels habitants de les Balears respecte dels bisbes espanyols, la seva acceptació baixa del 21 al 18 per cent, el que significa que una immensa majoria de la societat balear està en contra d'aquestes actituds.

Les franges de població que més contràries es mostren a les postures oficials de l'església, són les més joves, entre 16 i 44 anys. En aquesta franja d'edat el rebuig frega gairebé el 100 per cent. Mentre que com més puja la franja d'edat, més favorables a aquestes postures es mostren els ciutadans.

L'estudi també mostra una baixada, en gairebé totes les franges d'edat, de les persones que es declaren creients. D'entre les 900 persones entrevistades, el 65 per cent es mostra creient, el 28 no creient i un 7 per cent s'estima més no respondre.

Un darrer punt de l'enquesta demanava a les persones entrevistades si creien que la religió havia de ser una assignatura avaluable a l'escola, tal com contempla la LOMQE. Del total d'enquestats només un 15 per cent creu que sí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.