Setmanari d'informació local - 138 anys

Debat al Parlament Europeu: «Si me hablas en catalán se suspende el juicio»

2288
El debat se celebrarà dia 17 de març entre les 10.30 i les 11.10h i es podrà seguir per streaming en el web del Parlament Europeu. La Plataforma per la Llengua en farà seguiment amb l’etiqueta #SiMeHablasEnCatalan | Plataforma per la Llengua

El primer debat de drets lingüístics al Parlament Europeu se celebrarà aquest dijous a la comissió de Llibertat Civil, Justícia i Assumptes Interiors del Parlament Europeu, amb la intenció que aquestes discriminacions es tractin com una vulneració i infracció dels drets i llibertats civils dels ciutadans europeus. En aquest sentit, la Plataforma per la Llengua ha ajudat a documentar els europarlamentaris amb el resum de cinc casos de discriminació lingüística en cinc àmbits diferents (administració pública, custòdia d’infants, policia, justícia i àmbit sanitari).

La dinàmica del debat

El responsable de la xarxa ELEN (European Language Equality Network), Davyth Hicks, obrirà el debat amb una presentació de la situació dels drets lingüístics a Europa. Hicks citarà l'estudi de la Plataforma per la Llengua sobre els drets lingüístics del català, que també han consultat els europarlamentaris Marina Albiol, Ramon Tremosa i Josep Ma Terricabras, que participaran al torn de paraules. Un representant de la Direcció General de Justícia de la Comissió Europea intervendrà al debat i Albiol, com a propulsora del debat i membre de la Comissió, tindrà dret a vot. Els europarlamentaris Francesc Gambús i Ernest Urtasun també seran presents. .

L'informe de la Plataforma per la Llengua

Si me hablas en catalán se suspende el juicio recull els 37 casos de discriminació lingüística detectats per la Plataforma per la Llengua, que se sumen als 50 de l’informe anterior En espanyol o nada. Aquests es poden trobar geolicalitzats en el següent mapa.

El debat es durà a terme dijous 17 de març entre les 10.30 i 11.10 h i es podrà seguir per streaming en el web del Parlament Europeu. La Plataforma per la Llengua farà seguiment del debat per xarxes socials amb l’etiqueta #SiMeHablasEnCatalan

Origen del debat

El debat es va plantejar arran d’una pregunta que va formular Albiol sobre un dels casos que s’inclouen a l’Informe elaborat per la Plataforma per la Llengua: la detenció i agressió il·legal del músic Miquel Gironès, que va passar per jutjat i va acabar amb l’absolució dels policies acusats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.