Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP acusa Cort d'ocultar informació sobre la demolició del monument de Sa Feixina

2366
El batle de Palma, José Hila, ha censurat que el grup Popular defensi el patrimoni únicament «del vessant franquista». | Arxiu UH/ T.Ayuga

La portaveu del PP a l'Ajuntament, Marga Durán, ha criticat aquest dilluns «l'ocultació d'informació» per part del govern municipal en relació a l'informe d'un organisme consultor de la Unesco que exigeix la protecció del monòlit de Sa Feixina.

Segons Durán, el departament de Cultura «va ocultar l'existència de l’informe del Consell Internacional de Monuments i Llocs Històric-Artístics», que Cort va rebre el passat 1 de febrer, «abans que el PP el sol·licités».

Els populars han registrat una sol·licitud d'informació perquè el govern municipal els faciliti una còpia completa d’aquest document en el termini màxim de 24 hores.

José Hila: «Disposem de tots els informes jurídics» per a la demolició

Per altra banda, el batle de Palma, José Hila, ha confirmat que el consistori disposa de «tots els informes jurídics» necessaris per dur a terme la demolició del monòlit i que el PP «no pot dir que no tingui informació» donat que «mai s’han realitzat tantes comissions».

Hila ha afirmat no haver vist l'informe del Consell Internacional de Monuments i Llocs Històric-Artístics, un organisme consultiu de la Unesco, si bé ha admès que aquest «l'estudiarem amb tota la normalitat». D’altra banda, el batle ha recordat que el consistori no estava obligat a demanar un informe al departament de Patrimoni del Consell de Mallorca.

En aquest sentit, ha censurat que el grup Popular s'hagi tornat defensor del patrimoni únicament «del vessant franquista».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.