Setmanari d'informació local - 138 anys

Antich demana que es transfereixi al Govern la titularitat i gestió dels aeròdroms de Son Bonet i Sant Lluís

2442
El socialista ha presentat la iniciativa per aprofitar aquestes instal•lacions «que permeten afavorir serveis destinats a l'aviació» i «ajuden a descongestionar l'activitat dels aeroports d'interès general durant els mesos de més afluència turística» | Carles Garcia Roca

El senador socialista Francesc Antich ha registrat una moció al Senat per demanar que l'Estat transfereixi al Govern la titularitat i gestió dels aeròdroms de Son Bonet a Mallorca, i Sant Lluís, a Menorca.

El socialista ha presentat la iniciativa per aprofitar aquestes instal·lacions «que permeten afavorir serveis destinats a l'aviació, i que a la vegada contribueixen a l'activitat econòmica i laboral de les empreses vinculades a aquest sector, a més d'ajudar a descongestionar l'activitat dels aeroports d'interès general durant els mesos de més afluència turística».

Competències segons l’Estatut

L'Estatut d'Autonomia de les Balears estableix que les competències pels aeroports que no són d'interès general seran gestionades per la comunitat autònoma. En aquest sentit, Antich apunta que «la transferència haurà de venir dotada amb el pressupost suficient per gestionar els aeròdroms de manera eficient».

Son Bonet als Pressuposts Generals de l’Estat

Segons el senador socialista, l'actual govern del PP «ha realitzat un tracte diferencial negatiu amb l'aeròdrom de Son Bonet», perquè la  modificació de la Llei de Seguretat Aèria amb els Pressuposts Generals de l'Estat de 2014 comporta que l'aeròdrom mallorquí tingui unes taxes dues vegades i mitja més cares que altres infraestructures similars d'AENA. Antich demanarà per aquest motiu que «les taxes per aquestes dues pistes siguin les mateixes que d'altres similars a l'Estat mentre no es produeixi la transferència de Son Bonet i Sant Lluís».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.