Setmanari d'informació local - 138 anys

Un tast del País Valencià, a les Falles d'El Toro d'aquest cap de setmana

2478

Ja fa més de dues dècades que un grup de valencians que havien aterrat a El Toro (Calvià) per fer-hi feina, sentiren l'enyorança de la seva terra. Fou així com diverses famílies del nucli urbà calvianer importaren unes festes falleres que no han deixat de créixer des de llavors.

Enguany es repeteixen activitats ja consolidades, com la Plantada de la falla divendres 1 d'abril a les 10h del dematí. L'horabaixa, a les 17.30h, es farà un berenar, amb una petita globotada i jocs infantils. A més, es podran fer les inscripcions per al ja famós concurs de paelles. El vespre, DJ Resc amenitzarà la vetllada amb la seva discoteca mòbil.

Ja el dissabte dia 2 d'abril, els veïnats d'El Toro es deixondiran amb la Despertada i la cercavila. A la 13h se servirà un vi en honor a les autoritats i a les 14h, els assistents gaudiran de la Mascletadaun dels moments que posen els pèls de punta a aquells que viuen les falles amb intensitat.

A les 18h es farà un ofrena a la Mare de Déu del Toro i a la Mare de Déu dels Desemparats. Serà abans de la missa, que se celebrarà a les 19h.

A la nit, a les 21h, la torrada popular serà la gran protagonista. Acompanyarà la música de l'orquestra Siles i, a les 23h, una pirotècnia valenciana -que ja té el costum de venir a Mallorca cada any- farà la Gran Disparada.

La festa segueix el diumenge, dia 3. A les 9h tothom ha d'estar en peu per la gran Disparada matinal A las 11h tendrà lloc l'esperat concurs de paelles i a les 12.30h se'n farà una de gegant per a 700 persones (no espereu gaire a comprar el ticket perquè s'esgoten aviat). A la 13h, 5000 globus s'inflaran en la Grandiosa Globotada, que donarà pas, finalment, a les 14h a la Grandiosa Mascletada

Les tradicions valencianes i  mallorquines confluiran a la ballada popular organitzada pel grup Engalba. L'horabaixa es viurà la Cremada infantil, que donarà pas a la Gran Nit del Foc, a les 21.30h, moment en el qual es produirà la Cremada de la falla. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.