Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA: «La destrucció del monument de Sa Feixina és inútil i agressiva»

2484
Els defensors del monument han afirmat que «l'oposició a la destrucció no és en majoria per motius ideològics, sinó per motius molt diversos que tenen un annex d'unió: la inutilitat d'una destrucció». | E.P

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha enunciat aquest dimecres l'argument número sis dins de la campanya per salvar el monument de Sa Feixina, que afirma que «destruir patrimoni és una acció violenta i agressiva» i que «el missatge que trasllada una destrucció és impressionant i negatiu».

Segons l'Associació, «el missatge educatiu que trasllada als escolars i a la societat és inacceptable» i «a hores d'ara l'equip de govern haurà vist que hi ha una gran quantitat de gent en contra de la destrucció del monument».

Les opcions proposades
Els defensors del monument han afirmat que «l'oposició a la destrucció no és en majoria per motius ideològics, sinó per motius molt diversos que tenen un annex d'unió: la inutilitat d'una destrucció».

En aquest sentit, argumenten que «és molt més intel·ligent transformar el missatge original i donar-li una utilitat a l'element urbà» pel que des d'ARCA emplacen l'equip de govern «a rectificar la decisió i conservar el monument».

El llistat d'arguments
Alguns dels arguments defensats per ARCA són que les pedres no tenen ideologia; que el temps despulla el patrimoni del seu sentit original; que l'autor és Francisco Roca Simó, un dels més importants i internacionals arquitectes de Palma; que és la culminació d'una evolució del modernisme al racionalisme i que retirar no té res a veure amb destruir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.