Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA: «Son Busquets és una oportunitat única per a Palma»

2650
L’entitat proposa replantejar el solar per guanyar en qualitat urbanística i conservació del Patrimoni. | Arca

ARCA ha demanat a l’equip de Govern de Cort que entengui que «Son Busquets no és un solar, si no  una oportunitat única per a la ciutat de Palma». L’entitat proposa replantejar el solar per guanyar en qualitat urbanística i conservació del Patrimoni.

ARCA creu que plantejar Son Busquets únicament com si fos un solar enorme i buit sobre el que crear un barri per 800 habitatges i equipaments, és una «equivocació». «Es poden crear els mateixos habitatges i equipaments amb criteris urbanístics moderns, conservant al màxim el record estètic dels usos anteriors».

Segons l’entitat de defensa del patrimoni, a Son Busquets es pot crear un espai amb els mateixos equipaments previstos (Casal de barri, poliesportiu, serveis sanitaris, culturals i educatius), però amb uns criteris d’aprofitament de conservació i rehabilitació de tot el que es pugui del que hi ha actualment. «Conservant i transformant els usos i les distribucions de la majoria dels hangars existents i els edificis d’habitatges que donen a la Carretera Valldemossa», ha assegurat.

ARCA proposa concentrar gran part de l'edificabilitat al costat de la carretera de Sóller, on l’espai lliure és molt gros. «Amb una arquitectura que aporti valors de nova edificació de qualitat, creant nou patrimoni», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.