Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Assemblea de Docents recorda al Govern el compromís de destinar el 30% de la millora del finançament a Educació

2858
Imatge d'arxiu de la Conselleria d'Educació. | Arxiu

L’Assemblea de Docents recorda al Govern el seu compromís de destinar el 30% de les millores del finançament a Educació.  Amb motiu del doblament de l’objectiu del dèficit, que permetrà gastar uns 100 milions més que no figuren en els pressuposts, l’entitat reclama una millora de finançament en Educació.    

L’Assemblea ha recordat que durant l’assemblea del 14 de desembre de 2015 celebrada a Sineu es va arribar a aquest acord que desconvocava la vaga prevista per dia 15. L’acord, segons ha recordat l’entitat, estableix ben clar el compromís assumit pel Govern:

       «El Govern adquireix el compromís que les millores de finançament i l'ampliació dels marges de despesa que es produeixin al llarg de l'exercici 2016, reverteixin amb caràcter prioritari en les polítiques de caire social i millora de l'economia productiva. En concret, la política educativa serà prioritària, amb l'objectiu de reforçar l'impuls que ja rebran a partir de les dotacions previstes en el pressupost de 2016.
        En el cas que es produeixi aquest increment en els pressuposts de 2016, la distribució del que s'assigni a la Conselleria d'Educació, un percentatge a l'entorn d'un 30%, es negociarà en el si de la mesa sectorial d'Educació on hi estan representats els sindicats STEI-i, Alternativa, UOB, ANPE, Afedeco, FECCOO i FETE-UGT. Al mateix temps es mantindran reunions amb els diferents col·lectius de la comunitat educativa, entre els quals es troba l'Assemblea de Docents».

 En el mateix document que reflecteix l'acord al qual van arribar el Govern i l'Assemblea de Docents dia 14 de desembre de 2015, també queden ben delimitades les línies prioritàries d'actuació a l'hora d'aplicar aquest increment pressupostari que ara cal estimar en uns 30 milions d'€. Aquestes línies prioritàries són:

1.- La baixada de ràtios, especialment a Infantil i a Primària.

2.- L'increment del professorat d'atenció a la diversitat i orientació.

3.- La millora de les infraestructures educatives.

I 4.- L'avanç a 2016 d'alguna de les mesures de recuperació de les condicions sociolaborals del professorat previstes als anys 2017 o 2018 segons l'Acord Marc signat dia 30 de setembre de 2015 per STEI-i, CCOO i ANPE.

L'Assemblea de Docents espera «que el Govern i els partits que li donen suport (PSIB, MÉS i Podem) compliran l'acord subscrit amb l'Assemblea i roman a l'espera que el conseller d'Educació convoqui els representants de l'Assemblea per parlar de com es concreta aquest increment del pressupost».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.