Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol: «El Govern espanyol vol asfixiar les Comunitats Autònomes»

2924
El ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro va anunciar una ampliació del marge de dèficit del 0,3% al 0,7%, una ampliació que el Govern troba «insuficient». | Arxiu UH/ Andrea Comas

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha criticat l'actitud del Ministeri en funcions perquè busca «asfixiar» les autonomies en exigir «retallades en matèries sensibles» com la sanitat, l'educació i els serveis socials.

En aquest sentit, la presidenta ha considerat que les Balears estaven «sotmeses a un xantatge per part del Ministeri d'Hisenda, que significava retallades en un pressupost que ha estat aprovat per un Parlament amb un suport democràtic, molt més alt del que pot tenir un Govern en funcions que decideix ofegar a les CCAA».

No obstant això, Armengol ha observat que el Ministeri «ha hagut de reconèixer i acceptar aquest pla d'ajustament: no ens hem mogut i hem vençut amb la nostra postura», segons ha afirmat la presidenta.

«L'acceptació» del Ministeri: el Govern balear rebrà 257M d'euros del FLA, fins ara "bloquejats"

El Govern ha arribat a un acord amb el Ministeri d'Hisenda per accedir a la partida del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) que pertoca a la Comunitat del primer trimestre de 2016. Aquests fons estaven, fins ara, bloquejats pel Ministeri d'Hisenda espanyol.

Segons ha enunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, les Balears rebran un total de 257 milions d'euros, més 28 milions corresponents a la mensualitat d'abril. Armengol ha incidit en el fet que el Govern no «haurà de dur a terme cap retallada ni cap mesura d'indisponibilitat de crèdit al Pla d'Ajustament, com reclamava el Ministeri».

D'altra banda, la presidenta ha explicat que «la clau és en el fet que hem aconseguit que l'Estat ampliï el marge de dèficit de les comunitats autònomes». En aquest sentit, el ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro va anunciar una ampliació del marge de dèficit del 0,3 al 0,7, una ampliació que el Govern encara troba «insuficient».

La presidenta autonòmica ha recordat la feina de l'Executiu balear per millorar els recursos de les Illes, i ha assenyalat que «des que les forces progressistes vàrem formar un nou Govern, hem aconseguit 322 milions d'euros de l'Estat per a les Illes, i ara tenim els 257 del FLA», però ha remarcat que "són passos destacables, encara que insuficients".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.