Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Assemblea de Docents i la Plataforma Crida reclamen la «paralització total» de les proves LOMQE

2960
L’Assemblea de Docents i la Plataforma Crida reclamen la «paralització total» de les proves LOMQE. | Arxiu

L’Assemblea de Docents i la Plataforma Crida han signat aquest dissabte un comunicat conjunt en el que reclamen la «paralització total» de les proves LOMQE a primària.  

Les entitats han considerat que aquesta llei «en funcions» ha de derogar-se de manera immediata ja que continua generant «incertesa» entre els alumnes i «condiciona» la feina dels docents. En aquest sentit reiteren quatre punts importants sobre la paralització temporal:   

1r. «Es tracta d’una paralització temporal, sense un compromís clar d'aturar-les definitivament, com ja han fet les CCAA de Canàries, Navarra, Catalunya i País Basc, que resulta si més no estrany, que es produeixi només 15 dies després de la primera resolució que les convocava quan el Parlament espanyol ja havia aprovat la suspensió del calendari de la LOMCE. Ens demanam a quin criteri respon aquest ajornament».

2n. «En previsió que finalment, i en qualsevol moment, es convoquin les proves, hi haurà molt poc temps per reaccionar ja que el curs escolar es troba molt avançat. Ens preocupa que les proves se solapin amb el final de curs generant, una vegada més, caos als centres».

3r. «Aquestes proves d’avaluació de l’alumnat de primària responen a un dels principis de la LOMCE que més reflecteix el seu caràcter segregador, que pretén classificar alumnes i centres, que només avalua resultats i no processos d’aprenentatge i que fa de la competitivitat un objectiu fonamental. Aquest model, ja experimentat en altres països, no funciona i s'allunya de l'escola compensadora de desigualtats socials, familiars i econòmiques que és tan necessària en aquesta comunitat».

4t. «La LOMQE continua implantant-se, amb constants incerteses com aquesta, als centres educatius de les Illes Balears, i res fa pensar que una propera Conferència Sectorial d’Educació, a la qual s’acull el conseller per argumentar la decisió de suspensió temporal, sigui capaç d’acordar cap mesura contundent en contra de la LOMCE».

Les entitats, en aquest sentit, han reclamat «coherència i determinació» al Govern per dur a terme una política educativa de qualitat, «que no  allargui el fracàs sostingut i permanent que hem patit en aquesta comunitat autònoma».

«Per tant, estam preparats i disposats a boicotejar les proves si es decideix que s'han de fer, reiteram la nostra voluntat que aquesta llei sigui derogada i convidam els docents a explicitar, una vegada més, aquesta voluntat en els seus respectius claustres i assemblees», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.