Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern espanyol vol limitar el descompte de resident dels ciutadans de les Illes

3014

El Govern de Mariano Rajoy, en funcions, vol limitar el descompte de residents als ciutadans de Balears a les tarifes aèries, que actualment és del 50% en totes les rutes amb la Península i la resta d'illes, sigui quin sigui el preu del vol. 

El Ministeri de Foment espanyol vol establir un preu màxim bonificable per cada ruta. S'ha de recordar que, a finals de 2012 ja va plantejar una proposta similar que, finalment, no va tirar endavant.

Si prosperàs la proposta, el Ministeri establiria un preu mitjà per cada ruta a partir de les tarifes que s'apliquen, i aquest seria el màxim que es bonificaria amb el 50%. Així, per exemple, si el preu mitjà Palma-Barcelona és de 200 euros, els bitllets que superin aquest cost només tendrien un descompte de 100 euros, que és el 50% de la tarifa mitjana establerta. Si un resident ha de comprar un bitllet d'urgència que arribi als 500 euros, en lloc de pagar 250 com en l'actualitat, haurà de pagar 400.

Oposició frontal dels partits de les Balears

Els partits de les Balears ja s'han manifestat contraris a aquesta mesura. Des del PSIB diuen que no es pot permetre que l'executiu estatal arribi a limitar la subvenció del descompte, perquè d'aquesta manera «es faria pagar doblement al resident, ja que actualment la situació és injusta».

En declaracions a IB3, també Nel Martí ha dit que el Govern espanyol «desconeix la realitat illenca». 

Per la seva banda, Juanjo Martínez, coordinador d'Esquerra Unida a les Balears, ha declarat que aquesta possible retallada de la subvenció «és del tot inacceptable» i que el que s’ha de fer és «arribar a una tarifa plana a preus raonables per tal d’impedir els abusos de les companyies aèries que s’apliquen als qui han de volar per motius d’urgències». 

Fins i tot el Partit Popular s'ha mostrat contrari a la mesura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.