Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern no farà les proves de revàlida als alumnes de sisè de primària

3040
March ha lamentat la situació «caòtica» generada pel Ministeri d'Educació per la «falta de previsió i mala organització». | Str

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha confirmat aquest dijous que a les Balears no es faran les proves de revàlida als alumnes de 6è de primària que recull la Lomqe, si bé als centres educatius es valoraran les competències bàsiques adquirides pels estudiants a partir d'unes avaluacions individuals que validarà una comissió externa.

En roda de premsa, March ha lamentat la situació «caòtica» generada pel Ministeri d'Educació per la «falta de previsió i mala organització» i ha assegurat que les proves dissenyades pel Govern Espanyol «no aporten res a la millora dels centres i generen problemes». A més, ha explicat que serà una comissió externa la que valori les competències adquirides pels estudiants de 6è.

«És una forma totalment legal», ha assegurat el conseller, qui també ha avançat que hi haurà comunitats que aplicaran la normativa del Ministeri i unes altres «que faran quelcom similar al que farem nosaltres».

El conseller, qui ha destacat la intenció del Govern de «no crear incertesa ni caos als centres escolars», ha assegurat que aquestes avaluacions individuals no afectaran als alumnes, «no els pertorbarà, ni generarà cap tipus de problemes als estudiants».

Acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i del director de l'Institut d'Avaluació de la Qualitat del Sistema Educatiu (IAQSE), Pere Moyà, March ha recordat que el Govern «des del primer moment», es va mostrar en contra de la Lomqe per ser una llei «sense consens» i, per tant, «sempre ha intentat minimitzar els seus efectes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.