Setmanari d'informació local - 138 anys

Mor l'arquitecte municipal Frederic Climent, impulsor de la renovació urbana de Palma

L'arquitecte municipal Frederic Climent Guimerà, impulsor de la renovació urbana de Palma, ha mort aquest divendres als 62 anys després d'una llarga malaltia.

Climent va ser coordinador d'estudis i projectes del departament d'infraestructures de l'Ajuntament de Palma, des d'on va liderar la reforma integral de la plaça de les columnes de Palma, entre d'altres projectes.

A més, va ser editor de la revista digital d'arquitectura D'A, primera d'aquesta temàtica a Balears. Així mateix, de la seva carrera destaca el compromís amb el patrimoni, com ha ressaltat l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA), que ha lamentat la seva pèrdua.

ARCA ha explicat que des de l'associació han comptat amb el seu consell «de manera continuada». Per a l'entitat, Climent ha estat «un professional, arquitecte municipal, compromès amb la seva ciutat, culte i de mirada àmplia».

Un dels seus últims suports a ARCA va ser signar el manifest dins de la campanya 'A l'Molinar, Port Petit' impulsada per diferents entitats. Uns anys abans havia fet realitat una placeta al barri de Pere Garau dedicada a Encarna Viñas ideada per ARCA i treballada pam a pam al seu costat.

«Va defensar el Parc de les Vies, abomina de la destrucció del Parc de les Estacions i va deixar la seva empremta en diversos espais públics de Palma, alguns amb gran valor patrimonial com els Quatre Campanes i la Plaça de les Columnes», ha apuntat ARCA. Per la seva banda, el batle  de Palma, José Hila, ha assegurat que «serà present en moltes places i espais de Palma».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.