Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS rebutja la proposta inicial de Podem però aprova «continuar negociant» una aliança electoral d’esquerres

3064
Prop de 200 perseones han participat a l’Assemblea de MÉS. | MÉS per Mallorca

L’Assemblea de MÉS celebrada aquest dissabte, a la qual han participat més de 180 persones, ha aprovat per ampla majoria (un 93% dels vots) la resolució que insta l’Executiva a continuar negociant «una aliança electoral ampla, d’esquerres i pel dret de decidir», tot rebutjant la darrera proposta de Podem que pretenia relegar MÉS al quart lloc de la candidatura al Congrés. La resolució aprovada és la següent:

1) L’Assemblea de MÉS reitera la seva aspiració a aconseguir una aliança electoral ampla, d’esquerres i pel dret a decidir, que permeti superar les polítiques regressives dels partits de la dreta a les properes eleccions del 26 de juny.

2) Encomanar a la Comissió Executiva que continuï la negociació d’una aliança amb forces d’esquerres i que acceptin el dret de decidir (sense circumscriure aquesta negociació només a Podem), que garanteixi la presència de MÉS al Congrés dels Diputats, un nou model de finançament de les Illes Balears i la independència d’acció dels representants elegits. 

3) Rebutjar la proposta que ha presentat Podem a MÉS d’ocupar el quart lloc al Congrés.

La coportaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha afirmat que el seu partit aposta per una coalició progressista. «Continuarem les converses per aconseguir aquesta coalició ampla i d’esquerres, no fonamentada en criteris de calculadora, sinó en la suma d’allò que representen les diferents formacions que hi hem de concórrer», ha assegurat.

La majoria dels assistents a l’Assemblea han coincidit en expressar que és el moment d’arribar a un acord polític per sumar i desbancar el PP. En aquest sentit, els assistents han posat en valor l’aportació de la formació al canvi polític a les Illes Balears, i ha manifestat la voluntat de concórrer a les eleccions generals del 26 de juliol per tal de participar d’aquest mateix canvi a l’Estat espanyol. També aposten per un pacte potent, capaç de lluitar contra l’abstenció dels votants de l’esquerra.

En qualsevol cas, segons ha explicat la formació ecosobiranista, els acords definitius a què arribin les comissions negociadores haurà de ser ratificat per una nova Assemblea.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.