Setmanari d'informació local - 138 anys

La pedra en sec i l’ofici de marger, més a prop de ser declarats BIC

3094
El Consell cerca garantir la preservació de la pedra en sec. | Arxiu

El Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca ha posat en marxa els tràmits per iniciar l'expedient de catalogació del patrimoni immaterial de la pedra en sec  per tal que aquesta tècnica sigui declarada Bé d'Interès Cultural (BIC).

Amb això, la Institució insular cerca garantir la seva preservació i posar en valor tot el que gira al voltant de les construccions de pedra en sec (el ofici de marger, eines, gloses, cançons i la tècnica en si).

Tal com expliquen des del Consell, aquest és un dels requisits imprescindibles perquè la tècnica sigui declarada patrimoni cultural mundial immaterial per la Unesco. Aquesta candidatura, coordinada pel Govern i en la qual participen tots els Consells, suposaria el reconeixement a nivell mundial d'aquest bé.

Des de la unitat de pedra en sec i senderisme del Departament de Medi Ambient treballen des de fa més de trenta anys en la investigació, restauració, catalogació i difusió d'aquest bé. «Aconseguir l'acreditació de la Unesco suposaria el reconeixement a la feina feta i la garantia de la seva preservació», han remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.