Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern denunciarà a Madrid «el gran impacte de la Lomqe» per a l'alumnat

3184
La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha criticat les revàlides de la norma i ha comunicat que el conseller d'Educació Martí March traslladarà aquesta qüestió durant la reunió. | Arxiu UH

La Conferència Sectorial d'Educació prevista a Madrid aquest divendres abordarà el «gran impacte en l'expedient dels alumnes» de les proves de la Lomqe. La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha criticat les revàlides de la norma i ha comunicat que el conseller d'Educació Martí March traslladarà aquesta qüestió durant la reunió.

El Govern ha reiterat l'oposició a aquestes proves perquè «un alumne que hagués aprovat totes les assignatures però no aprovi la revàlida no obtindria el títol». El conseller Martí March defensarà la postura de les Balears davant el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, al costat d'altres comunitats que es neguen a convocar aquestes proves.

En aquest sentit, Costa ha criticat que el Govern en funcions continuï desenvolupant la Lomqe «malgrat l'oposició de gran part del sector educatiu i del conjunt de les Comunitats Autònomes».

Les vuit comunitats governades pel PSOE

Les vuit comunitats governades pel PSOE van exigir al ministre a mitjan abril una reunió extraordinària de la Conferència Sectorial abans que acabés el mes per parlar sobre aquesta 'revàlida', a la qual s'oposen, i que s'ha d'aplicar abans de final de curs, segons indica la Lomqe.

Quatre comunitats governades pel Partit Popular

D'altra banda, quatre comunitats governades pel PP -Madrid, Castella i Lleó, La Rioja i Galícia- juntament amb Ceuta i Melilla, que gestiona el Ministeri d'Educació, han realitzat les avaluacions conformement al decret aprovat pel Govern el 20 de novembre de 2015. Totes elles arribaran a la Sectorial d'Educació amb les proves de 6è de Primària realitzades, excepte Múrcia.

En el mateix sentit, en la Conferència Sectorial es preveu parlar de programes de cooperació territorial, del finançament per a la implantació de la Lomqe, de beques i ajuts a l'estudi per al pròxim curs i de l'ordenació general de la Formació Professional en el sistema educatiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.