Setmanari d'informació local - 138 anys

Avui, tothom a la plaça Major a «festejar» la llengua

3196
Els cors quadribarrats ompliran avui la plaça Major de Palma. | Jaume Mateu

Mallorca viu avui una nova Diada per la Llengua. Amb el lema «Festegem-la», l’OCB vol que aquesta edició sigui un clam pels valors més arrelats de les nostres illes.

La Diada començarà un poc abans de les 17.00 h amb la benvinguda per part dels Xeremiers de Mallorca, que iniciaran aquesta jornada lúdica i alhora reivindicativa. Posteriorment, Cucorba, els màxims referents en animació infantil, faran ballar i cantar els més petits donant el sus a la Diada.

Després seran les dues colles castelleres de Mallorca (els Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant) les que atrauran totes les mirades dels assistents a la plaça en una actuació conjunta.

A les 19.00 h tendrà lloc l’acte central de la Diada per la Llengua: el parlament del president de l’OCB. L’element elegit enguany per lluir arreu de la plaça Major i fer-ne un mosaic és un cor.

«Un cor que vol ser símbol de l’estima que sentim per la nostra llengua i la nostra cultura, la catalana. Una estima que ens porta a ser vigilants actius quant al coneixement, ús, difusió i prestigi de la llengua pròpia», segons ha apuntat Jaume Mateu, president de l’OCB.

A continuació els amants del ball tradicional podran gaudir d’Al-Mayurqa, referents de la música tradicional. El grup novell Broots donarà el toc de reaggae en català i compromès a la Diada. Finalment, Quimi Portet tancarà les actuacions de la Diada presentant el seu darrer disc, ‘L’Ós bipolar’.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.