Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP vol un referèndum per decidir si s'escriu Peguera o 'Paguera'

3270
En molts de cartells de competicions esportives apareix el nom sense normalitzar.

El Partit Popular de Calvià ha registrat una moció perquè es faci un referèndum a través del qual siguin els ciutadans qui decideixin si ha de ser Peguera (amb 'e') o Paguera (amb 'a'). Així, en el proper ple de dia 26 de maig es debatrà una moció perquè es promogui una consulta popular entre els residents de la zona perquè siguin aquests els qui expressin la seva voluntat respecte al topònim de la localitat costanera.

El portaveu del PP al Consistori, José Manuel Ruíz, recorda que el nucli urbà sempre havia escrit el nom amb ‘a’ fins a la dècada dels 80, quan la normalització lingüística va canviar la grafia 'a' per la 'e'.

Des d’Esquerra Oberta (EO), Rafel Sedano considera que la decisió del Consistori de regularitzar l'ús dels topònims no respon a cap conflicte lingüístic sinó que només es dóna compliment a llei i a allò que diu el departament de toponímia de la UIB.

Per part de Ciudadanos Calvià, el seu portaveu, Carlos Tarancón defensa Paguera escrit amb ‘a’ perquè considera que l'obligació d'adoptar el topònim normatiu crearà un conflicte.

La UIB té la paraula

La moció arriba arran de la decisió de l’Ajuntament de fer complir amb la llei de normalització lingüística al terme municipal. Així, el mes d'abril el Consistori va enviar una comunicació interna tot indicant les formes correctes que s'han d'emprar en els topònims corresponents als nuclis poblacionals de Calvià. Per exemple, Santa Ponça amb ‘ç’, Peguera amb ‘e’ o Calvià amb accent obert. Pel que fa a la resta de topònims del terme, l’Ajuntament remetia a una llista confeccionada per la Universitat de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.