Setmanari d'informació local - 138 anys

Truyol denuncia la troballa d'una carpeta amb suposades «sancions aturades a amics del PP»

3276
La regidora i presidenta d'Emaya en un moment del ple extraordinari d'aquest dimecres mostrant un dels documents que contenia la carpeta trobada a l'empresa municipal. | Marc Ferrà

No és habitual que se celebri un ple a l'Ajuntament de Palma en dimecres, tampoc ho és que es faci a proposta del principal grup de l'oposició, el PP, per «passar comptes» a l'empresa municipal Emaya i a la seva responsable, Neus Truyol. Un ple que constava de set únics punts, entre els quals la reprovació de la mateixa tinent de batle i regidora d'Ecologia i presidenta d'Emaya.

El conservador Pep Ignasi Aguiló era l'encarregat de retreure a la responsable de l'àrea des de les pintades contra els turistes, fins a l'aparició de trastos o «la mala gestió» que es du a terme en aquest sentit. Acusava l'equip de govern de no haver tret la quinzena de pintades que encara resten al centre de la ciutat per «ideologia».

En el torn de rèplica saltava la sorpresa, Truyol mostrava una carpeta que, segons explicava, havia estat trobada en un despatx d'Emaya i la qual, segons ella mateixa, contenia un «centenar d'expedients sancionadors per infraccions mediambientals que han estat aturats, la majoria, per ordres de l'anterior president i l'anterior director d'operacions d'Emaya. Totes eren sancions lleus. El 45 per cent eren per empreses i el 55 per particulars i hi havia diferents empreses que eren reincidents». A preguntes de la premsa, Truyol ha assegurat que els serveis jurídics de Cort estan valorant la possibilitat de dur aquests expedients a la fiscalia, tot i que en tractar-se de sancions lleus, «no creim que tingui recorregut». Una petició que poca estona abans també li feia la portaveu del PP, Marga Duran. La resta del ple, retrets de tot tipus d'un costat i de l'altre. El PP posava en dubte la gestió de l'empresa municipal. L'equip de govern la gestió duta a terme per l'anterior consistori. Al final, cap dels set punts ha prosperat. Tampoc la reprovació de Truyol.

L'anècdota

Pocs minuts abans de començar la sessió plenària extraordinària d'aquest dimecres, els bancs de la sala de plens s'anaven omplint de càrrecs d'Emaya, d'habituals espectadors i d'una vintena d'alumnes de 5è del col·legi Mata de Jonc de Palma. Uns alumnes que es mostraven molt expectants a tot allò que succeïa a la sala i que, afortunadament, i tal com ha manifestat el portaveu de Ciutadans Josep Lluís Bauzá, han partit abans que el to del ple comences a pujar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.