Setmanari d'informació local - 138 anys

STEI: «El personal de confiança de l'Administració ha de complir el requisit del català»

3292
El sindicat denuncia que «els qui governen han de donar exemple» . | STEI

El sindicat STEI considera que la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques afavorirà «el personal de confiança» en excloure del requisit de català al personal eventual de l'Administració. Segons el sindicat, «l'article 1 de l'Esborrany de Decret que desplega la Llei de funció pública», en què s'exclou el personal eventual, «comporta que els caps de gabinet; encarregats de premsa; adjunts de premsa i la resta de personal de confiança no hauran d'acreditar coneixements de llengua catalana».

El sindicat denuncia que «els qui governen han de donar exemple» i que «no es pot consentir que el Govern exigeixi el requisit de català al personal que entra a fer feina segons els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat i, en canvi, n’eximeixi els qui hi entren a fer feina per confiança».

 

D'altra banda, l'STEI Intersindical manifesta que pretén aprofitar el 30è aniversari de la Llei de funció pública per obrir el debat sobre si els alts càrrecs de l'Administració de les Balears haurien d'acreditar també el requisit lingüístic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.