Setmanari d'informació local - 138 anys

EU mantindrà els candidats del 20D

3294
Juanjo Martínez és el primer candidat al Senat per Mallorca | Miquel Àngel Borràs

El Consell Polític Interinsular d'EU ha escollit aquest dimecres els candidats de la llista al Congrés per Balears i al Senat per Mallorca a partir «d'una negociació complexa amb Podem i Més que ha donat peu a unes candidatures condicionades per la pertinença a un o a un altre partit, per l'equilibri de sexes i a la representació de totes les illes, pel que fa a la llista del Congrés».

En aquest sentit, el número 5 de la llista, que correspon a EU, havia de ser un home de les Pitiüses. Aquests condicionants han portat a què Artur Parrón, que encapçalà la candidatura d'Unitat Popular-EU a les eleccions del 20 de desembre, sigui el número 5 i que Isabel Vallès, número 2 d'aquesta candidatura, sigui la següent candidata d'EU en la llista de coalició, segons explica la formació en un comunicat.

Candidats al Senat

Pel que fa al Senat per Eivissa i Formentera, el CPI ha donat suport a la candidatura de Vanessa Díaz com a primera suplent; la candidatura al Senat per Menorca encara no està tancada; a Mallorca serà el candidat titular Juanjo Martínez –després de la renúncia de Rafael Polonio- i a Rosi Navarro com a suplent.


Rebuig a celebrar primàries per escollir els candidats al Senat

El CPI també ha debatut la sol·licitud de celebrar unes primàries exclusivament per a elegir els candidats al Senat per Mallorca. Aquesta sol·licitud, segons la formació, ha estat rebutjada per la recomanació del Consell Polític Federal d'IU, de renovar la confiança en els candidats d'Unitat Popular-EU elegits a les primàries per les eleccions del 20D i per la complexitat d'encaixar els resultats d'unes noves primàries en unes llistes de coalició que exigeixen uns requisits molt concrets, entre altres motius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.