Setmanari d'informació local - 138 anys

Una antiga fusteria acollirà el primer Saló d'Art Independent de Manacor

3298
El SAIM pretén «fugir d'una concepció 'elitista' de l'art, en què cada quadre té una paret, per caminar cap a l'amalgama, l'explosió, col•locada per totes les parets». | SAIM

Més de 100 obres i 23 artistes de Mallorca o residents a l'illa es trobaran en la primera edició del Saló d'Art Independent de Manacor (SAIM). Aquest esdeveniment, que es durà a terme el pròxim 29 de maig en el marc de les Fires i Festes, pretén convertir-se en una mostra tant d'artistes independents, que no compten amb una plataforma estable per donar-se a conèixer, com també de creadors amb una carrera ja consolidada. Cadascun d'ells hi aportarà dues, tres o quatre obres.

Salons d'art del segle XIX

El format de l'exposició s'inspira en els salons d'art del segle XIX, amb les parets plenes de quadres, inspirada en el collage. Es tracta de fugir d'una concepció 'elitista' de l'art, «en què cada quadre té una paret, per caminar cap a l'amalgama, l'explosió, col·locada per totes les parets. Amb aquest format l'exposició de les obres es converteix també en una instal·lació artística ella mateixa».

La fusteria de la pintora Catalina Julve i Antoni Pascual

La mostra es farà al taller de la pintora Catalina Julve i Antoni Pascual, a Manacor. Es tracta d'una antiga fusteria reconvertida en espai d'art, situada en el barri d'es Cós. El taller es va inaugurar amb una festa multidisciplinar fa mig any, en què hi participaren artistes com Joana Gomila o Som Vinil. Aquell esdeveniment va ser considerat «com una mostra de la reactivació de la vida artística i cultural autogestionada que s'està vivint a la ciutat».

Un dels objectius d'aquest SAIM és convertir-se en una cita anual per a l'art independent de les Balears. Es tractarà d'un esdeveniment popular, que hi convidarà els veïns, els visitants, els crítics i els galeristes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.