Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca accepta la proposta de Podem per confluir junts al Senat

3324
Imatge de l’assemblea que ha decidit la confluencia amb Podem. | MÉS per Menorca

MÉS per Menorca finalment confluirà amb Podem a les llistes al Senat de cara als comicis del 26J, després d'una nova proposta d'Alberto Jarabo que ha aconseguit que MÉS es replantegi la ruptura que es va produir fa una setmana.

Segons ha indicat MÉS per Menorca, la insistència de Podem perquè s'incorporin a la candidatura unitària d'esquerres al Senat ha fet que l'assemblea de Més per Menorca valorés una nova proposta del líder de Podem, Alberto Jarabo.

   «El fet que l'oferta de Podem Balears sigui més flexible i s'aproximi al pacte que el passat dia 12 van tancar els representants menorquins de MÉS, Podem i Esquerra de Menorca, ha reconduït l'esperit d'acord unitari al Senat», ha indicat MÉS.

MÉS per Menorca va expressar la seva indignació a l'assemblea de divendres passat, un dia després de l'acord, després que la direcció nacional de Podem reclamés «una sèrie d'exigències i modificacions al document tancat», pel que MÉS el va acusar de «dinamitar» l'acord de l'esquerra.

MÉS per Menorca es disposava a presentar-se en solitari però Podem Balears va reobrir les negociacions i ha presentat un nou document «que contempla molts dels punts que ja s'havien pactat al principi» i que ha resultat prou satisfactori per a l'assemblea ecosobiranista.

D'aquesta manera, la candidata serà Marga Benejam, la mateixa persona pactada originalment. En cas de sortir escollida senadora, tindrà vot en el si de la Comissió de Seguiment formada pels tres partits i podrà triar el grup parlamentari al qual adscriure’s.

Els percentatges ponderats en el si de la Comissió de Seguiment seran del 42% per a Podem, 34% per a MÉS per Menorca i 24% per a Esquerra de Menorca. Finalment, el nom de la candidatura serà Units Podem MÉS, igual que al Congrés.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.